Macaristan Başbakanı Orban, 8 Mart'ta Florida'da Trump ile bir araya geliyor

Macaristan Devlet Haber Ajansı MTI'ye konuşan Orban'ın basın şefi, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın eski ABD Başkanı Donald Trump ile 8 Mart'ta Florida'da görüşeceğini söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın basın şefi, 3 Mart günü gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Orban ile eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 Mart'ta Florida'da bir araya geleceğini aktardı.

Geçtiğimiz ay Viktor Orban, Trump'ın bu yıl ABD başkanlığına dönme teklifini destekler şekilde konuşmuştu.

Orban, 23 Şubat'ta basına verdiği demeçte, "Mevcut başkanın gideceğini ve Başkan Trump'ın geri döneceğini ve (Ukrayna'da) barışı sağlamak için ellerinin serbest olacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Orban, Rusya'nın işgaline karşı mücadelede yardımcı olması için Ukrayna'ya silah göndermeyi reddetti ve Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını eleştirdi. 

Macaristan Başbakanı, savaşın sona ermesi için defalarca Ukrayna'da ateşkes çağrısında bulundu.

2010'dan bu yana iktidarda olan Macaristan Başbakanı, Joe Biden hükümeti ile İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması konusunda bir kriz yaşamıştı.

Uzun bir gecikmenin ardından, Macaristan parlamentosu geçen hafta İsveç'in NATO hedefini onayladı ve artık mevzuat için yalnızca Macaristan Devlet Başkanı'nın bu haftaki nihai imzası bekleniyor.