Ukrayna'nın ünlü "Da Vinci Kurtları" taburu asker alımı yapıyor

Ukrayna ordusunun özel birliklerinden olan “Da Vinci Kurtları” taburu asker alımı yapmaya hazırlanıyor.

Reuters’a konuşan birlik kumandanı Serhii Filimonov, “Özellikle savaşmak isteyen, birimimize katılmak isteyen ve neye doğru gittiklerini anlayan insanlar arıyoruz” dedi.

Ukrayna, asker kadrolarında yaşanan azalmayı yolsuzluk iddiaları ve zorla askere alma pratikleri nedeniyle telafi etmekte güçlük çekiyor.

Açığı kapatmak için askerlik yaşını 27'den 25'e indirecek ve kaçaklara verilecek cezaları ağırlaştıracak bir yasa tasarısı değerlendiriliyor.

Buna ek olarak özel işe alım şirketlerinin görevlendirilmesi ve Kolombiya gibi ülkelerden paralı askerlerin transfer edilmesi yöntemleri uygulamaya kondu.

Gönüllülerden oluşan Da Vinci Kurtları, bu projeleriyle insanlara kiminle ve nerede görevlendirilebileceklerini seçme şansı sunarak başvuru çekmeyi amaçladıklarını aktardı.

Filimonov, şimdiye kadar 1000 adet müracaat aldıklarını ve bu sayıyı 500 kişi daha artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ukrayna’da savaş kahramanı olarak bilinen ve geçtiğimiz mart ayında Bahmut’ta ölen Dimitro “Da Vinci” Kotsiubaylo tarafından oluşturulan takım içinde kamuya mal olmuş birden fazla ismin bulunduğu belirtildi.