ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris: “Hamas’ın anlaşmayı kabul etmesi gerekiyor”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Gazze’de büyük acılar meydana geldiğini, bu nedenle acil ateşkese ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hamas’ın ateşkes şartlarını kabul etmesi gerektiğini ve İsrail’e de açlıkla yüzleşen Filistinlilere daha fazla yardım ulaşmasına olanak tanıması gerektiğini söyledi.

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas Savaşı önümüzdeki günlerde 6’ıncı ayına girecek. Gelecek hafta başlayacak Ramazan ayında ateşkes ilan edilmesi için Washington yönetimi tarafından baskı uygulanıyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Alabama eyaletinin Selma şehrinde yaptığı konuşmada, “Gazze’de acıların boyutu göz önüne alındığında, derhal ateşkes sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Harris, “Masada bir anlaşma var ve söylediğimiz gibi Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesi gerekiyor” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı, “Gazze’de insanlar açlıktan ölüyor. Koşullar insanlık dışı ve ortak insanlığımız bizi harekete geçmeye zorluyor. İsrail hükümeti, yardım akışını önemli ölçüde artırmak için daha fazlasını yapmalı. Mazeret yok” şeklinde konuştu.

Harris, en azından gelecek 6 hafta için ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söylerken, İsrail’in Gazzelilerin yardıma ulaşması için daha fazla sınır kapısı açması ve kontrol prosedürlerini azaltması gerektiğini dile getirdi.

ABD Başkan Yardım Yardımcısı, söz konusu ateşkesin, rehinelerin kurtarılmasına ve insani yardımların Gazze’ye girişine izin vereceğini söyleyerek, “Bu, İsrail’in güvenliği ile Filistinlilerin onurlu, özgürlü ve kendi karakterinizi teyin etme hakkına saygı duyulması üzerine daha uzun vadeli bir yapı inşa etmemize izin verecek” dedi.