Filistin Kızılayından Gazze açıklaması: "Can kaybı 30 bini geçti"

Çatışmaların devam ettiği Gazze’de can kaybının 30 bini aştığı açıklandı. Ateşkes görüşmelerine yönelik herhangi bir açıklama yapılmazken İsrail güçlerinin yardım bekleyen Filistin halkına yaptığı saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 29 Şubat Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucunda 30 binden fazla insanın hayatını kaybettiği açıklandı.

Ara bulucular, İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes anlaşması için görüşmeleri sürdürürken; sivil toplum kuruluşları, Gazze’nin kuzeyi için kıtlık alarmı vermeyi sürdürüyor.

Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde, “yetersiz beslenme, susuzluk ve yaygın kıtlık nedeniyle” çocukların öldüğünü belirten Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El- Kudra, bu ölümlerin daha fazla yaşanmaması için uluslararası kuruluşlara “derhal harekete geçme” çağrısında bulundu.

Gazze’deki kötüleşen durum hakkında konuşan ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power’da İsrail’in “hayati derecede ihtiyaç duyulan insani yardımın dramatik bir şekilde artırılabilmesi” için daha fazla geçiş açması gerektiğini belirtti.

Mısır, Katar ve ABD’den ara bulucular İsrail’in saldırılara altı haftalık bir ara vermesini talep ediyor.

Müzakereciler, ateşkesin Müslümanların kutsal ayı Ramazan’ın başlangıcına kadar hayata geçebileceğini umuyor.