Rajnath Singh: "Sınır ötesinde şüphelileri takip edeceğiz"

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hindistan'ın Pakistan içinde keyfi olarak 'terörist' ilan ettiği sivilleri yargısız infaz etmeye hazır olduğunu iddia etmesi, suçluluğunun açık bir itirafıdır" ifadelerine yer verildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh'in saldırı gerçekleştirip ardından Pakistan'a kaçan "tüm saldırganları öldürmek için ülkeye girileceği" açıklamasını "provokatif" olarak değerlendirdi.

Açıklamada, "Hindistan'ın Pakistan içinde keyfi olarak 'terörist' ilan ettiği sivilleri yargısız infaz etmeye hazır olduğunu iddia etmesi, suçluluğunun açık bir itirafıdır" ifadelerini kullandı.

İngiliz The Guardian gazetesi, Hindistan hükümetinin, "yabancı topraklarda barınan teröristleri" hedef alan daha geniş bir planın parçası olarak 2020'den bu yana Pakistan'da yaklaşık 20 kişiyi öldürdüğünü belirten bir rapor yayınlamıştı.

Hindistan Savunma Bakanı Singh'in açıklamaları, bu raporun yayınlanmasının hemen ardından geldi.

2019'da Keşmir'de bir Hint askeri konvoyuna gerçekleştirilen intihar saldırısının Pakistan merkezli militanlarla bağlantılı olduğu ortaya çıkmış, bunun üzerine Yeni Delhi ile İslamabad arasında tansiyon yükselmişti.

Hindistan bu olayın ardından Pakistan'daki bir militan üssüne hava saldırısı gerçekleştirmişti.