Çiftçi protestoları sona erdi: Polonya-Ukrayna sınırı yeniden aktif

Polonya’da Ukrayna ile sınırın bloke edilmesine yol açan çiftçi protestoları, çiftçilerin 29 Nisan Pazartesi günü protestoyu sona erdirdiklerini açıklamasıyla bitti.

Ukrayna Tarım Bakanı Mikola Solskyi, yaptığı açıklamada, ablukayı kaldırmak için gösterdiği yapıcı çabadan ötürü Varşova hükümetine teşekkürlerini sundu.

Ukrayna sınır muhafızları sözcüsü Andriy Demchenko, "Polonya sınırında tüm yönlerdeki blokajı kaldırdık" açıklamasında bulundu.

Demchenko, pazartesi sabahı sınırın her iki yönde de açıldığını söyledi.

Reuters’a konuşan Polonya sınır muhafızları sözcüsü Andrzej Juzwiak da Ukrayna'ya tüm geçişlerin "engelsiz" olduğunu bildirdi.

Ukrayna Sınır Servisi, Telegram’dan yapığı açıklamada tahıl ürünleri taşıyan kamyonların yine de bazı kısıtlamalara tabi tutulacağını aktardı. Açıklamada, tahıl taşıyan araçların Polonya'da duramayacağı, ülkeden sadece transit olarak geçebileceği belirtildi.

Ukrayna'nın Polonya Büyükelçisi Vasyl Zvarych, Facebook'tan yaptığı paylaşımda “Bu tür engellemelerin geçmişte kaldığına inanıyorum. Engellemeler yerine daha da yakın iş birliğinde olacağız” ifadelerine yer verdi.