Avam Kamarası'nda oya sunulan Ruanda tasarısı reddedildi

Birleşik Krallık Avam Kamarası’nda düzenlenen bir oylamada, sığınma başvurusunda bulunanların Ruanda’ya gönderilmesini öneren yasa tasarısında yapılan 10 değişiklik de reddedildi.

Birleşik Krallık meclisinin alt kamarası olan Avam Kamarası’nda gerçekleştirilen oylamada, değişikliklerin reddedilmesi ile sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesine ilişkin tasarı yasalaşmaya bir adım daha yaklaştı.

Yasanın ulusal ve uluslararası düzenlemelerle uygun olmasını öngörenler de dahil olmak üzere, Lordlar Kamarası tarafından önerilen 10 maddelik değişikliklerin tümü reddedildi.

Tasarı, Birleşik Krallık’ın insan hakları yasalarının bazılarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’nin engelleriyle karşılaşıyor.

Alt kamarada reddedildiği için 20 Mart Çarşamba günü tekrar Lordlar Kamarası’nda oylamaya sunulacak olan tasarı, değişikliğe uğramadan meclisten geçerse bir hafta içinde yasalaşabilecek.

Ruanda’yı mülteciler için güvenli bir bölge olarak tasarlamayı hedefleyen bu yasa ayrıca Britanya mahkemelerinin bu konu üzerine yargı kararı vermesini de engellemeyi amaçlıyor.