Birleşik Krallık ekonomisi düze çıkma yolunda

Birleşik Krallık ekonomisi, 2024'ün ilk çeyreğinde aşağı yukarı son üç yıldaki en yüksek büyümesini kaydederek geçen yılın ikinci yarısında girdiği sığ resesyondan kurtuldu.

Ulusal İstatistik Ofisi, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) mart ayına kadar olan üç aylık dönemde yüzde 0,6 oranında arttığını açıkladı.

Bu gelişmenin, GSYİH'nin yüzde 1,5 oranında yükseldiği 2021'in dördüncü çeyreğinden bu yana en güçlü büyüme olduğu açıklandı.

Başbakan Rishi Sunak, verilerin "ekonominin köşeyi döndüğüne" işaret ettiğini belirtti ve artışı memnuniyetle karşıladı.

Yaklaşan seçimler öncesinde anketlerded büyük bir üstünlüğe sahip olan muhalefetteki İşçi Partisi, Sunak ve Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ı halktan kopuk olmakla suçladı.

Maliye Bakanı Hunt, “Zor bir kaç yıl geçirdiğimize şüphe yok, ancak bugünkü büyüme rakamları ekonominin pandemiden bu yana ilk kez tam olarak sağlığına kavuştuğunun kanıtıdır” açıklamasında bulundu.

İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı Rachel Reeves, “Muhafazakar bakanların zafer turu atarak İngiliz halkına hiç bu kadar iyi olmadıklarını söylemelerinin zamanı değil” dedi.