Pentagon, Ukrayna savaşının Rusya'ya 211 milyar dolara mal olduğunu açıkladı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 19. toplantısında Rusya hakkında açıklamalarda bulundu. Austin, savaşın Moskova'yı 211 milyar dolar zarara uğrattığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden neredeyse iki yıl sonra Pentagon, savaşın Moskova'ya verdiği zarara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'daki askeri operasyonlar Rusya'ya 211 milyar dolara mal oldu ve durdurulan silah satışlarından 10 milyar dolar kaybetti. 

ABD Savunma Bakanlığı verilerine göre, Karadeniz'de en az 20 orta ve büyük Rus donanma gemisi batırıldı ve 315 bin civarında Rus askeri öldürüldü.

Defence News'in aktardığına göre, üst düzey bir savunma yetkilisi tarafından paylaşılan bu rakamlar kısmen Pentagon'un Ukrayna yardımına ilişkin çalışmaları gösteriyor.

"SAVAŞ UKRAYNA'YI GİDEREK İSTİKRARSIZLAŞTI"

Üst düzey savunma yetkilisi yaptığı açıklamada, savaşın mevcut durumunun Rusya için değil Ukrayna için istikrarsız olduğunu belirtti.

Yetkili, Beyaz Saray'ın geçen yıl talep ettiği 60 milyar dolarlık ek yardıma atıfta bulundu ve  "Bunu, bu ek fonu alamadığımız takdirde gelecek olanın habercisi olabilecek bir şey olarak görüyoruz" dedi.

Kiev'in meşru savunmasını güçlendirmeye yardımcı olan ülkelerden oluşan Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 19. toplantısı'nda Kanada, Ukrayna'nın hava kuvvetlerine destek için 60 milyon dolar sözü verdi.

Almanya, Kiev için 1,2 milyar dolarlık hava savunma ve topçu paketi açıkladı.