Zelenski, birçok yöneticiyi görevden alacağını duyurdu

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni’nin görevden alınmasıyla ilgili başlayan söylentiler, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin yönetici kadrolarında değişiklik yapmayı düşündüğünü aktarmasıyla son buldu.

The Washington Post’un 2 Şubat tarihli bir haberinde Kiev’in, Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni’nin görevden alınacağının kararlaştırıldığını Beyaz Saray’a ilettiği bilgisi yer aldı.

Medyada geniş yer bulan bu söylentiler İtalyan televizyon kanalı Rai1 tarafından Devlet Başkanı Zelenski’ye soruldu. Zelenski, birden fazla yönetim kadrosunda değişikliğe gidileceğini söyledi.

Ülkenin yöneticilerinin belirleneceğini ve bir yenilemeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Devlet Başkanı, “Kazanmak istiyorsak, herkesi aynı yöne itmeli ve zafere ikna olmalıyız, umutsuzluğa kapılmamalı veya pes etmemeliyiz, doğru pozitif enerjiye sahip olmalıyız... İşte bu yüzden bir sıfırlamadan, bir değişimden bahsediyorum: Sadece bir kişi ile ilgili değil, ülke liderliğinin yönü ile ilgili ciddi bir şeyden bahsediyorum” dedi.

Zalujni’nin yerine kimin getirileceği belirsizliğini koruyor.

Geçitğimiz kasım ayında Zelenski, ordunun sıhhiye şefini de görevden almıştı.