Sırbistan'da aşırı sağcı eylemciler NATO karşıtı yürüyüş düzenledi

Sırbistan’da aşırı sağcı göstericiler NATO’nun Yugoslavya’yı bombalamasının 25. yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Bu protesto gösterisinde “faşist NATO” sloganları atıldı.

Gösteriler, bombalamalar sırasında yok edilen eski Genelkurmay Başkanlığı binası yakınlarında gerçekleşti.

Gösteriye katılan aşırı sağcı Narodna Patrola organizasyonu tarafından gösteride Rus yanlısı pankartlar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini sembolize eden “Z” figürü ve Rus bayrakları kullanıldığına rastlandı. Göstericiler, aralarında “faşist NATO” da bulunan bir dizi farklı slogan attı.

Etkinlik, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Porfirije tarafından yönetilen bir anma töreni ile başladı ve daha sonra yaptığı konuşmada, bombalamanın "insanlığı terk etmeyi seçtiğinde insan zulmünün derinliğini" ortaya koyduğunu vurguladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, “Onlar vatanımızı yok etmek, Sırbistan'ı yok etmek ve parçalamak istediler ama başaramadılar. 25 yıl geçti ve biz hala kırılmadık ... Sırbistan'ın parçalanmasına asla rıza göstermeyeceğiz! Kosova ve Metohija asla isteyerek bizden koparılmayacaktır” açıklamalarında bulundu.