Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yerel seçimler tekrarlanacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vucic, 17 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen erken seçimlerin yeniden gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vucic, 17 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen erken seçimlerin yeniden yapılacağını duyurdu.

Vucic, seçimlerin ardından Belgrad Belediyesi’nde çoğunluk sağlanamadığı ve belediye meclisi kurulamadığı için buradaki yerel seçimlerin tekrarlanacağını söyledi.

Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) Belgrad’da tekrarlanacak seçimler için adayının yeniden Alexander Sapic olacağı açıklandı.

Vucic ayrıca, SNS liderliğindeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakının birkaç gün içerisinde yeni hükümette yer alacak isimleri kendisine ulaştıracağını söyledi.

Sırbistan'ın silahlanmasının bölgede tehdit olarak adlandırılması yorumları hakkında konuşan Vucic, "Sırbistan, bölgedeki birini tehdit etmek için değil, kendini korumak için silahlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Belgrad'daki yerel seçimlerde SNS oyların yüzde 39,93'ünü alırken, muhalefet tarafı partilerden oluşan "Sırbistan şiddete karşı" ittifakı ise oyların yüzde 35,39'unu almıştı.

Diğer yandan, ülkedeki erken genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Vucic'in desteklediği ve 2012 yılından bugüne kadar iktidarda olan SNS öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakı, oyların yüzde 46'sını alarak seçimi zaferle tamamladığını ve 250 sandalyeli meclise 129 milletvekilini sokmayı başardığını açıklamıştı.