Rusya Savunma Bakanlığı: "Stratejik bölge ele geçirildi"

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkiv bölgesinde bulunan Tabayivka yerleşim yerini ele geçirdiklerini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus askeri birimlerinin Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa yönelik faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Rus askeri güçlerinin Ukrayna'da "özel askeri operasyon" kapsamında faaliyetlerine devam ettiği bildirilen açıklamada, "Kupyansk yönünde Batı Kuvvetleri Grubuna bağlı birliklerin eylemleri sonucunda Harkiv bölgesindeki Tabayevka (Tabayivka) yerleşim birimi kurtarıldı" denildi.

Ukrayna ordusuna ait silah ve yakıt depolarının vurulduğu, 34 insansız hava aracının (İHA) da imha edildiği vurgulanan açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 568 uçak, 265 helikopter, 11 bin 345 İHA, 456 hava savunma füze sistemi, 14 bin 817 tank ve zırhlı araç, 1211 çok namlulu roketatar, 7 bin 892 obüs ve havan topu ile 18 bin 7 özel askeri araç imha edildi" ifadelerine yer verildi.

Savunma Bakanlığının açıklamasında ayrıca, Ukrayna ordusunun Rus topraklarına saldırı girişiminde bulunduğu, Bryansk bölgesinde ise Rus hava savunma sistemleri tarafından bir İHA'nın vurulduğu belirtildi.