Pakistan'da polis karakoluna silahlı saldırı: 10 polis hayatını kaybetti

Pakistanlı yetkililer, silahlı saldırganların 5 Ocak günü sabah erken saatlerde ülkenin kuzeybatısında Pakistan Talibanı'nın eski kalesi olan bir polis karakoluna saldırdığını bildirdi. Saldırganlar kaçmadan önce 10 polis memurunu öldürdü.

Polis, saldırganların 5 Ocak günü sabah saatlerinde Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda en az 10 personelinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yetkililer, olayda altı kişinin de yaralandığını, genel kurul öncesinde şiddet olaylarının arttığını söyledi. 

Pakistan'ın Hayber-Pakhtunkhwa eyaletindeki Draban bölgesindeki polis memurları, sabahın erken saatlerinde saldırganların polis karakoluna keskin nişancı ateşiyle saldırdığını ve ardından binaya girdiğini söyledi.

Draban polis şefi yardımcısı Malik Anees ul Hassan, "Binaya girdikten sonra teröristler el bombası kullandı ve bu da polisin daha fazla can kaybına neden oldu" şeklinde konuştu. 

Saldırının arkasında kimin olduğu ve bunun ülkedeki seçimlerle ilgili olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Hayber-Pakhtunkhwa'nın başka bir bölgesinde geçen haftalarda bir ulusal meclis adayı vurularak öldürüldü. Aynı gün bir başka siyasi lider, partisinin Belucistan eyaletindeki seçim ofisinde vurularak öldürüldü.

Parti aynı zamanda güvenlik endişeleri nedeniyle Pakistan'daki seçimlerin ertelenmesi yönünde çağrıda bulundu.

Pakistan; Pakistan Talibanı ile hükümet arasındaki ateşkesin bozulduğu 2022'den bu yana özellikle güvenlik personelini hedef alan İslamcı militanların saldırılarının yeniden canlandığına tanık oldu.