Karadağ Temyiz Mahkemesi, Terraform Labs kurucusunun ABD'ye iade edilmesine ilişkin kararı bozdu

Kripto para birimi kurucusu Do Kwon, yaklaşık bir yıl önce Terraform Labs'ın 40 milyar dolarlık çöküşüyle ​​bağlantılı olarak uluslararası tutuklama emri üzerine Karadağ'da tutuklandı. Karadağ Temyiz Mahkemesi, Kwon'un ABD'ye iade talebi kararını bozdu.

Karadağ'daki bir Temyiz Mahkemesi, kripto para Terraform Labs'ın kurucusu Do Kwon'un dolandırıcılık suçlamalarıyla yüzleşmek üzere ülkesi Güney Kore yerine ABD'ye iade edilmesi yönündeki kararı bozdu. 

32 yaşındaki Kwon, yaklaşık bir yıl önce Karadağ'da, Terraform Labs'in kripto para biriminin dünya çapında 40 milyar dolarlık çöküşü ile ​​bağlantılı olarak uluslararası yakalama emri üzerine tutuklandı. Hem Güney Kore hem de ABD, Kwon'un Karadağ'dan iadesini talep etti.

Geçen ay Karadağ Yüksek Mahkemesi Kwon'un ABD'ye teslim edilmesine karar verdi ancak Temyiz Mahkemesi kararı iptal ederek alt mahkemeye sürecin tekrarlanmasını emretti.

Mahkeme yaptığı açıklamada, ilk talepte bulunanın ABD mi yoksa Güney Kore mi olduğuna ilişkin usuli konulara değindi.

Nihai kararın ne zaman verileceği henüz net değil.

"Kripto para kralı" olarak bilinen Kwon, New York'taki federal savcılar tarafından dolandırıcılıkla suçlandığı ABD tarafından aranıyordu.

Güney Koreli savcılar da Karadağ'dan iadesini istedi.