Seçimler yaklaşırken Biden ve Trump Teksas sınırını ziyaret etti

ABD’de başkanlık seçimi için düzenlenen kampanyalar yoğunlaşırken öne çıkan adaylar Joe Biden ve Donald Trump aynı gün Teksas’a ziyaret düzenledi.

2024 seçimleri yaklaşırken ABD’de en önemli sorun güney sınırında gerçekleşen düzensiz göç olarak öne çıkıyor.

Seçimlere katılacak adayların başarı düzeylerini etkileyecek bu sorunun çözümü için Joe Biden her ne kadar uğraşsa da Cumhuriyetçi Parti kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nden bir yasanın geçirilmesini sağlayamadı.

Buna karşın göç düzenlemeleri Donald Trump’ın seçim kampanyasının önemli bir kısmını oluşturuyor.

29 Şubat Perşembe günü Trump ve Biden, bu sorunun en yoğun olarak yaşandığı Teksas eyaletine ziyaret düzenleyerek vatandaşlara sınır güvenliği konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Biden, eylem zamanının geldiğini ve sınır güvenliğine daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini söyledi. Hudut memurlarına teşekkür eden Biden, karşılaşılacak tüm zorluklara rağmen sınır korumasına ayrılan kaynağın artırılacağını ifade etti.

Başkanlık yarışındaki en büyük rakibi Trump’a seslenen Biden, Kongre’den geçemeyen yasa tasarısına işaret ederek, “Sen de ben de bu tasarının bu ülkenin gördüğü en efektif, en katı, en etkili tasarı olduğunu biliyoruz. Sorunu siyasete oyuncak etmektense neden birleşip çözüme gitmiyoruz?” çağrısında bulundu.

Ziyaret sırasında Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott ile bir araya gelen Donald Trump, düzensiz göçteki artışı “Biden’ın neden olduğu bir işgal” olarak niteledi.

Teksas’ta gazetecilere konuşan Trump, “Güzel bir gün, güzel bir hava ve çok tehlikeli bir sınır var. Bu sorunun icabına bakacağız” dedi.

Biden’ın sözlerine yanıt veren Trump’ın basın sözcüsü Karoline Leavitt, “Joe Biden, suçu başkalarına yıkmak yerine ölümlere ve tahribata neden olan politikaları ve sınır krizinin sorumluluğunu üstlenmeli, [göçmenler tarafından katledilen öğrenci] Laken Riley’nin adını anmalı, yürütme gücünü kullanarak sınırı bugün kapatmalıdır” açıklamalarında bulundu.