Florida okullarda din görevlilerine izin veriyor, Satanist Tapınak temsilcilerini gönderiyor

Satanist Tapınak (ST) adlı ABD merkezli bir örgüt, Florida eyaletinin okullarda gönüllü din görevlileri bulunmasına yönelik kararına uygun olarak okullara görevliler göndereceğini duyurdu.

Florida eyaleti, okullarda gönüllü din görevlilerinin bulunabileceğine yönelik bir yasa tasarısını kanunlaştırmaya hazırlanıyor.

Satanist Tapınak olarak tanınan ve yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren örgüt, bu tasarının yasalaşması halinde okullara kendi din görevlilerini göndereceğini duyurdu.

İnternet sitesindeki bilgilere göre ST’nin misyonu “Yardımseverliği ve empatiyi teşvik etmek, zorba otoriteyi reddetmek, pratik sağduyuyu savunmak, adaletsizliğe karşı çıkmak ve asil uğraşlara girişmek” olarak tanımlanıyor.

Okul sonrası kulüpler yöneten ve aslında şeytanın varlığına inanmayan örgüt, kulüplerini sadece kampüslerde farklı dini gruplar bulunduğunda kuruyor.

Satanist Tapınak'ın din hizmetleri müdürü Penemue Grigori, gazetecilere verdiği röportajda, “Rahipler ya da din görevlileri için kamu sektöründe var olan herhangi bir fırsatta, dini inançlara göre ayrımcılık yapılmamalıdır. Din görevlilerimiz, bu yasa tasarısıyla sağlanan fırsatlar da dahil diğer dinlerin görevlileriyle birlikte toplumda iyilik yapma fırsatlarına katılmayı dört gözle bekliyor” açıklamasında bulundu.

The Independent Türkçe’de belirtildiğine göre çocukların okullarda din görevlileriyle görüşmek için velilerinden izin almaları gerekecek ve gönüllülerin geçmişleri araştırılacak.

Kanunun uygulanma şekli bağımsız okul yöneticileri veya okul senatoları tarafından belirlenecek.

Florida’da yasalaşması beklenen tasarının benzeri kanunlar Utah ve Teksas gibi eyaletlerde de yürürlüğe girmişti.