İsrail, Refah'a saldırıya devam edeceğini duyurdu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yaptığı açıklamalarda yerinden edilmiş 1,5 milyona yakın insana ev sahipliği yapan Refah’a saldırıların devam edeceğini söyledi.

Uluslararası toplum Tel Aviv’e Refah’a saldırılmaması yönünde uyarılarda bulunurken Başbakan Netanyahu, yaptığı açıklamalarda İsrail’in ateşkes görüşmelerinden çekildiğini ve şehre saldırmaya devam edileceğini ifade etti.

Saldırıdan önce bölgedeki sivillerin uyarılacağını ve tahliye edileceğini söyleyen Netanyahu, tahliyenin nereye gerçekleşeceğinden veya saldırının ne zaman için planlandığından bahsetmedi.

Başbakan’ın Telegram hesabından yapılan paylaşımda “Tam zafere kadar savaşacağız ve bu, sivil halkın savaş bölgelerini terk etmesine izin verdikten sonra Refah'ta da güçlü bir eylemi de içeriyor” denildi.

Netanyahu ayrıca HAMAS’ın ateşkes pozisyonunda bir değişim olmadığı gerekçesiyle Kahire’deki görüşmelerden çekildiklerini belirtti.

İsrail’in Refah’a saldırmaması konusunda uyarılarda bulunanlar arasında BM, AB, Almanya, ABD, Çin, Mısır ve Fransa yer alıyor.