İsrail ordusundan Mısır sınırındaki Refah'a saldırı: 100'den fazla kişi hayatını kaybetti

İsrail’in güvenli bölge olarak tanımladığı ve insanları gönderdiği Gazze’nin Mısır sınırında bulunan Refah bölgesine saldırı düzenledi. İsrail’in saldırılarında 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı duyuruldu.

Filistin’in resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Refah'taki hastane yetkilileri, İsrail’in, Refah kentine düzenlediği saldırılarda 100’den fazla kişinin öldürüldüğünü ve yaralanan yüzlerce kişinin hastanelere gönderildiği belirtildi.

Filistin Kızılayı ise İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de vurulduğunu açıkladı.

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumda olduğunu ve yaralılarla dolu olduğunu belirterek yeterli ilaç ve serum bulunmadığını söyledi.

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle paralel olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş insanların barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını açıkladı.

İSRAİL ORDUSUNDAN ESİRLERE YÖNELİK AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail güçlerinin 11 Şubat Pazar günü Hamas tarafından kaçırılan ve Refah bölgesinde tutulan Hurr ve Marman için gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Adraee, İsrail ordusunun Refah bölgesinde iki İsraillinin alıkonulduğu binada oldukça kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiği ve esirlerin kurtarıldığı operasyonda Filistinli direniş güçleriyle çatışmalar çıktığını da vurguladı.