İsrail ordusunun toplam kaybı 566'ya ulaştı

İsrail ordusu, 4 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda iki askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin güney tarafında yaşanan çatışmalarda Adi Eldor ve Alon Kleinman adındaki iki askerin öldürüldüğü ve üç askerin de ağır yaralandığı ifade edildi.

Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 229’u karadan işgal girişiminde olmak üzere 566’ya yükseldi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu zamana kadar Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli hayatını kaybetti, 67 bin 784 kişi ise yaralandı.

Gazze’de enkaz altında binlerce ölü ve yaralı olduğu vurgulanırken, halkın sığındığı eğitim kurumları ve hastaneler İsrail tarafından hedef alınarak altyapı tahrip edilmeye çalışılıyor.

İsrail ordusunun 11 Şubat Pazar günü Gazze Şeridi güneyinde bulunan Refah kentine düzenlediği saldırılarında, 100’den fazla kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

Filistinli yerel kaynaklar, savaş uçaklarının yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle paralel olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını belirtti.