İngiltere'de düzenlenen ara seçimlerde İşçi Partisi tarihi bir zafer elde etti

İngiltere’de İşçi Partisi Kingwood ve Wellingborough, ara seçimlerde zafer elde ederek Rishi Sunak hükümetine tarihi bir mağlubiyet yaşattı.

İngiltere’de düzenlenen ara seçimlerde İşçi Partisi adayı Gen Kitchen, 7 bin 408 oy alan Muhafazakar Parti adayı Helen Harrison’ı geride bırakarak 13 bin 844 oy ile koltuğun sahibi oldu.

İşçi Partisi adayı Gen Kitchen’ın elde ettiği bu zafer, 2001 yılında düzenlenen genel seçimlerden bu yana İşçi Partisi’nin bu koltukta kazandığı ilk zafer anlamına geliyor.

Londra'daki Lewisham belediye başkanlığı görevinden istifa eden Damien Egan ise en yakın rakibi Muhafazakarlardan Sam Bromiley'i 8 bin 675'e karşı 11 bin 176 oyla geride bırakarak zafer elde etti.

Ara seçimler, çevre ile ilgili konularda Muhafazakar Parti'nin önde gelen seslerinden Chris Skidmore'un hükümetin petrol ve doğal gaz kararlarını protesto etmek amacıyla istifa etmesi sonrasında gerçekleşti.

Kingwood, son 50 yıldır Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi arasında değişkenlik gösteriyor.

Skidmore, 2010 yılında koltuğu kazandı ve 2019 yılına kadar 11 bin 220'lik çoğunluk elde etti.

Seçim bölgesi bir sonraki genel seçimde kaldırılacak ve Kingswood seçmenleri dört seçim bölgesine bölünecek.

Egan daha önce, İşçi Partisi'nin kilit hedeflerinden biri konumunda olan Bristol Kuzey Doğu için aday olarak seçilmişti.