İngiltere, Batı Şeria'da insan hakları ihlalleriyle suçlanan 4 İsrailli yerleşimciye yaptırım uyguladı

İngiltere, Batı Şeria'daki Filistinlilere şiddet içeren saldırılarda bulunan aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yeni yaptırımları duyurdu.

İngiltere hükümeti 12 Şubat günü yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı insan hakları ihlalleri yapmakla suçlanan dört İsrailli yerleşimciye yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Tedbirler, İngiltere'nin "korkunç insan hakları ihlallerine" karıştığını söylediği dört kişiye sıkı mali ve seyahat kısıtlamaları getiriyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, "Aşırı İsrailli yerleşimciler Filistinlileri genellikle silah zoruyla tehdit ediyor ve onları hakları olan topraklardan çıkmaya zorluyor. Bu davranış yasa dışı ve kabul edilemez. İsrail'in ayrıca daha güçlü adımlar atması ve yerleşimci şiddetine son vermesi gerekiyor. Çoğu zaman taahhütlerin verildiğini ancak bunların yerine getirilmediğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Batı Şeria'daki yerleşimciler tarafından benzeri görülmemiş düzeyde şiddet yaşandığını açıkladı.

ABD, ocak ayında Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetine karışmakla suçladığı dört İsrailli erkeğe de yaptırım uyguladı.