Modi: "Hindistan'ın gençleri önlerine çıkacak fırsatların sayısını hayal bile edemeyecekler"

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaklaşan genel seçimlerde hükümetinin yeniden görev süresi kazanması halinde istihdam imkanı oluşturma, refah programlarını ve altyapı imkanlarını artırma sözü verdi.

Başbakanlıkta üçüncü dönemini hedefleyen Modi, 14 Nisan Pazar günü yaptığı bir konuşmada, “Odak noktamız yaşamın saygınlığı, kalitesi ve aynı zamanda yatırım yoluyla istihdam yaratmak. Hindistan'ın gençleri önlerine çıkacak fırsatların sayısını hayal bile edemeyecekler” açıklamasında bulundu.

Analistler işsizlik ve enflasyon gibi konuların 19 Nisan’da başlayacak seçimlerde önemli olacağına işaret ederken Başbakan, “Modi’nin Garantisi” adıyla yayımladığı manifestosunun altyapı, havacılık, demiryolları, elektrikli araçlar, yeşil enerji, yarı iletkenler ve ilaç gibi sektörlerde istihdam yaratmaya odaklandığını söyledi.

“Ülkenin 1,4 milyar insanının hırsı Modi'nin misyonudur” diyen Başbakan, manifestoyu uygulamaya koymak için halkın iktidardaki Bharatiya Janata Partisi’ne destek olmasını istedi.

Ana muhalefet konumunda olan Hindistan Ulusal Kongresi Partisi, Modi’nin sözlerini “boş vaatler” olarak niteledi.

Kongre Partisi Milletvekili Manish Tewari, “Bugün halk, son 10 yılda ne olduğunu sormak istiyor. İşsizlik yaygınlaştı ve enflasyon sıradan insanların belini kırdı. Ülke halkı son 10 yılda yaşananların hesabını Modi'den soracaktır” dedi.

X üzerinden açıklama yapan Kongre Partisi Lideri Rahul Gandhi, “BJP, insanların hayatlarıyla ilgili en önemli konuları tartışmak bile istemiyor. Bu kez gençler Modi'nin tuzağına düşmeyecek, şimdi Kongre'nin elini güçlendirecek ve ülkeye bir 'istihdam devrimi' getirecekler” ifadelerini kullandı.