HAMAS ve El Fetih Moskova'da bir araya geliyor: Gündemde Filistin meselesi var

Rus basınının aktardığına göre, Hamas ve El Fetih temsilcileri yarın Moskova'da bir araya gelecek. İki taraf görüşmede, birleşik bir Filistin hükümetinin kurulması ile Gazze'nin yeniden inşasını konuşacak.

Rusya'nın RIA haber ajansı, Filistinli gruplar Hamas ve El Fetih'in 29 Şubat günü Moskova'da bir araya geleceğini aktardı.

Rusya'nın Filistin Büyükelçisi tarafından aktarılan bilgide, iki örgütün temsilcileri görüşmede, birleşik bir Filistin hükümetinin kurulması ve Gazze'nin yeniden inşası konularını ele alacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov da görüşmeye dair haberi doğrulayıcı nitelikte açıklamalarda bulundu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 30 bine yaklaştı.

Ancak yeni bir ateşkese ilişkin henüz net bir adım atılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, 27 Şubat günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracağını söylemişti. Hamas, bu açıklamaların "erken" olduğunu ve sahadaki durumla örtüşmediğini bildirdi.

"GAZZE'YE YARDIMLAR ARTIRILMALI"

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Başkanı Samantha Power, ABD'nin Gazze ve Batı Şeria halkına, hayati öneme sahip gıda, su, barınak ve hijyen ürünlerinin artırılmasına yardımcı olmak için "acil olarak gereken" ek 53 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağını duyurdu.

Power, "Ancak, bu hayat kurtaran yardımın teslimatını artırmak için çok daha fazlasının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ürdün'deki ziyaretten sonra Power'ın İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret etmesi de bekleniyor.