İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD askeri hakkında çarpıcı iddia

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara tepki olarak kendini yakan ve hayatını kaybeden ABD askeri Aaron Bushnell’in arkadaşı, Bushnell’in kendisine “Filistin’deki soykırıma ABD ordusunun dahil olduğuna” yönelik belgeler gördüğünü söylediğini iddia etti.

The New York Post tarafından paylaşılan habere göre, Bushnell’in arkadaşı olduğunu belirten bir kişi, hayatını kaybeden askerin ABD ordusuna dair gizli bilgilere ulaşmasının ardından 24 Şubat’ta kendisini aradığını öne sürdü.

Ölen askerin arkadaşı, Bushnell'in telefon konuşması sırasında ulaştığı bilgiler nedeniyle "söylendiğini ve sesinin korkulu olduğunu" belirtti.

Bushnell'in Hava Kuvvetlerinde istihbarat verilerini işleme sürecinde görev aldığını belirten arkadaşı, söz konusu verilerden bazılarının İsrail'in Gazze'yi işgaliyle ilgili olduğunu iddia etti.

Bushnell'in arkadaşı, hayatını kaybeden askerin, "ABD ordusunun Filistin'deki soykırıma dahil olduğuna ve tünellerde askerler olduğuna" yönelik gördüğü belgeleri kendisine anlattığını öne sürdü ve "Bana bölgede birliklerimizin olduğunu ve orada birçok Filistinliyi öldürdüklerini söyledi" şeklinde konuştu.

Bushnell'in ortaya çıkan gizli bilgileri kendisiyle neden paylaştığını bilmediğini söyleyen arkadaşı, hayatını kaybeden askerin daha önce böyle bir şey yapmadığını savundu.

WASHİNGTON’DAKİ İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KENDİNİ YAKMIŞTI

ABD Hava Kuvvetleri, Bushnell’in 70. istihbarat, gözlem ve keşif tarafında siber savunma operasyonları uzmanı olarak görev aldığını doğrulamıştı.

ABD Hava Kuvvetlerinin üyesi olan Aaron Bushnell, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivillere yönelik şiddetli saldırılarını ve ABD’nin saldırıya verdiği desteği protesto etmek için 25 Şubat’ta başkent Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermişti.