Washington D.C'deki Filistin yanlısı gösteriler, Beyaz Saray'ın tel örgülerle çevrelenmesine yol açtı

ABD'nin başkenti Washington D.C'de Filistin yanlısı protestocuların eylem yapmayı planladığı öğrenildi. Kolluk kuvvetleri, Beyaz Saray çevresinde düzenlenmesi planlanan protesto için önlemler aldı.

Gazze'deki savaşın sona erdirilmesini ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin kesilmesini talep eden Filistin yanlısı aktivistlerin hafta sonu Beyaz Saray'ı kuşatmayı planladıkları protesto gösterileri, tel örgüler de dahil olmak üzere ek güvenlik önlemlerinin alınmasına yol açtı.

CODEPINK ve Amerikan İslam İlişkileri Konseyi gibi savunucu ve aktivist gruplar 7 Haziran Cuma günü yaptıkları açıklamada, İsrail'in Gazze'de on binlerce kişinin ölümüne, yaygın açlık ve yıkımla birlikte insani bir krize neden olan işgalin sekizinci aydönümüne denk gelen 8 Haziran Cumartesi günü gösteriler planlandığını duyurdular.

İsrail'in en önemli müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri, Washington'daki yürüyüşler ve Beyaz Saray yakınlarındaki nöbetlerden, birçok şehirde tren istasyonları ve havaalanları yakınlarındaki köprü ve yolların kapatılmasına ve birçok üniversite kampüsünde kamp kurulmasına kadar uzanan Filistin yanlısı protestolara sahne oldu.

ABD Gizli Servisi sözcüsü, “Bu hafta sonu Washington, D.C.'de büyük kalabalıkların toplanma potansiyeline sahip etkinliklere hazırlık olarak, Beyaz Saray kompleksi yakınlarında ek kamu güvenliği önlemleri alınmıştır” dedi.