Biden, geciken yardımlardan ötürü Zelenski'den özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden 7 Haziran Cuma günü Paris’te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi ve yardım paketinin onaylanmasıyla ilgili gecikmelerden dolayı özür diledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Normandiya Çıkarması’nın anma töreni için gittiği Fransa’da Ukraynaı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Biden, Ukrayna liderine “Boyun eğmediniz, hiç teslim olmadınız, olağanüstü bir şekilde savaşmaya devam ediyorsunuz. Sizi bırakıp gitmeyeceğiz. Finansman açısından ne olacağını bilmediğimiz o haftalar için özür dilerim. Bazı çok muhafazakar üyelerimiz bunu geciktiriyordu. Ama sonunda bunu başardık. Biz hala tamamen, tamamen işin içindeyiz” dedi.

ABD Başkanı, son yardım paketinin nisan ayında Kongre’den geçmesinden önceki gecikmeler için Zelenski’den özür diledi ve 7 Haziran Cuma günü Ukrayna’nın elektrik altyapısını yeniden inşa etmesine yardımcı olmak üzere 225 milyon dolarlık ek bir dilimi imzaladığını doğruladı.

Washington’un askeri, mali ve insani desteği için Biden'a teşekkür eden Zelenski, “Bizimle kalmanız çok önemli. Amerika Birleşik Devletleri’nin, tüm Amerikan halkının Ukrayna'nın yanında olması çok önemli” açıklamasında bulundu.

Reuters’a konuşan kaynaklar, 225 milyon doların diğer kalemlerin yanı sıra topçu mermileri ve hava savunma önleyicilerini de içerdiğini söyledi.