Emmanuel Macron ve Lula da Silva, Venezuela seçimleri için konuştu: "Herkese adil davranılmalı"

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenleneceği açıklanan devlet başkanı seçimiyle ilgili iktidardan "adil bir seçim" süreci yürütmesini istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3 gün süren Brezilya ziyaretinin son gününde Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva tarafından Planalto Sarayı'nın bahçesinde askeri törenle karşılandı.

Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lula da Silva, Venezuela'da devam eden seçim tartışması hakkında, "Venezuela için daha iyi ya da daha kötü bir şey istemiyorum, seçimlerin Brezilya'daki gibi herkesin katılımıyla yapılmasını arzu ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Lula da Silva, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yakın zamanda seçimleri konuştuğunu hatırlatarak, "Ona en önemli şeyin ülkede normalliği yeniden tesis etmek olduğunu belirtmiştim. 2018 öncesi seçimlerinde beni de yasakladılar, peki ben ne yaptım? Başka bir aday seçtim ve demokratik sürecin bir parçası olan seçimleri kaybetmiştik" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Venezuela'daki seçim sürecini eleştirerek, bu durumda devlet başkanlığı seçim sonuçlarının demokratik olarak değerlendirilemeyeceği uyarısında bulundu.

Muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Macron, "Muhalefet adayının dışlanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu kararlar, mevcut durumu daha da kötüleştirir" ifadelerini kullandı.