Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun adaylığı resmileşti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimlerinde üçüncü kez resmen aday oldu.

Nicolas Maduro, temmuz ayında gerçekleştirilecek seçim için Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'nin desteği ile birlikte Ulusal Seçim Konseyi'ne devlet başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

Destekçilerine teşekkür konuşması yapan Maduro, "Yeni zorluklarla mücadele etmek için halkın bana verdiği görevi kabul ediyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, ben de sizin gibi aynı kutlu mahalleden geliyorum ve sizin manevi desteğinizle buralara geldim" ifadelerini kullandı.

Maduro, bağımsızlığı, özgürlüğü ve vatanı sonuna kadar savunacaklarını belirterek, "Ben bu ülkeyi sonsuz seviyorum ve küçüklüğümden bu yana hep savundum, gerekirse canımla da savunurum" şeklinde konuştu.

Seçim için şimdiye kadar 35 partiden 10 adayın başvurduğunu belirten Maduro, "Hugo Chavez'in bana ülkenin kaderini teslim ettiğinden beri her şeyimi Venezuela'ya verdim. Tüm sevgim ve inadımla halkıma verdiğim sözleri yerine getirmeye çalıştım" değerlendirmesinde bulundu.

61 yaşındaki Maduro, 2013'ten bu yana iktidarda bulunuyor ve 28 Temmuz'daki seçimi kazanması durumunda Hugo Chavez'in 14 yıllık görev süresini aşmış olacak.

BAZI ÜLKELERDEN TEPKİLER GELDİ

Venezüella'da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için bazı ülkeler endişelerini dile getirdi.

Latin Amerika ülkelerinden Arjantin, Kosta Rika, Ekvador, Guatemala, Paraguay, Peru ve Uruguay devlet başkanları ortak bir açıklama yaparak, "Muhalefete yapılan engeller nedeniyle son derece endişe duyuyoruz. Bu durum seçim bütünlüğüne ve şeffaflığına gölge düşürüyor" ifadelerini kullandı.