Singapur Savunma Bakanı Hen: "ABD, Ukrayna'da F-35 kullanıyor"

Alman ordusunda görev yapan üst düzey subayların Ukrayna’daki rolünü kanıtlayan ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Singapur Savunma Bakanı, ABD’nin Ukrayna’da F-35 kullandığını söyledi.

Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen, ABD’nin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine aktif olarak yardım ettiğini belirterek özellikle F-35 savaş uçaklarının Rus hava savunma sistemlerinin tam yerini tespit etmek için kullanıldığını vurguladı.

Bulgar savunma dergisi Bulgarian Military tarafından paylaşılan haberde, Singapurlu bakanın açıklamalarına yer verildi.

Bakan Hen, “Son olarak ABD, F-35'lerini Ukrayna'daki Rus birliklerinin karadan havaya füze mevzilerini tespit etmek ve tanımlamak için kullandı ve bu bilgiler NATO ülkelerine iletildi” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen’in gündemde olan sözlerini yalanladı. Pentagon temsilcisi, basın mensuplarının yönelttiği soruya, “ABD, Ukrayna’da F-35 kullanmıyor” cevabını verdi.

Rusya, Batı’nın sağladığı askeri yardımla Ukrayna’ya iyilik yapmadığını ve sadece çatışmayı uzattığını belirterek silah taşıyan araçların da Rus ordusu için meşru hedef durumuna geldiğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, amaçlarının Ukrayna’daki çatışmayı büyütmek değil, sona erdirmek olduğunu söyledi.

Batı ülkeleri, savaşın devam etmesi gerektiğini savunarak silah sevkiyatlarını artırıyor ve Ukraynalı askerlere eğitim veriyor.