Kiev tarafından görevlendirildiği iddia edilmişti: Belaruslu muhalif FSB tarafından öldürüldü

Rusya’nın kuzeyinde bulunan Karelia Cumhuriyeti’nde, terör saldırısı hazırlığında bulunduğu iddia edilen ve ismi açıklanmayan bir Belaruslu muhalif, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından öldürüldü.

Interfax'ın emniyet teşkilatının basın servisinden ulaştığı bilgilere göre FSB, kimliği açıklanmayan 1974 doğumlu Belarus vatandaşının Ukrayna özel servisleri tarafından Olonets şehrinde bir terör saldırısı gerçekleştirmek üzere görevlendirildiğini öne sürdü.

FSB, kimliği belirsiz kişinin Ukrayna ordusunda gönüllü olarak görev yapan Belaruslu bir birlik olan Kastus Kalinouski Alayı'nın bir üyesi olduğunu duyurdu.

FSB tarafından tutuklanması sırasında güvenlik görevlilerine ateş açtığı ve ardından çıkan çatışmada "etkisiz hale getirildiği" belirtildi.

İlerleyen saatlerde, Astra Telegram haber kanalında, öldürülen Belarus vatandaşının 49 yaşındaki Mikalay Aliakseyeu olduğu açıklandı.

Astra tarafından paylaşılan bilgilere göre, uzun zamandır Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko’ya muhalif bir görüntü çizen Aliakseyeu, Belarus’ta 2020 yılında Lukaşenko’nun tartışmalı seçim zaferini protesto etmek amaçlı düzenlenen kitlesel gösterilere katılmıştı. Haberde, Aliakseyeu’nun öldürüldüğü gün hakkında terör saldırı hazırlığında olmaktan dava açıldığı belirtildi. Aliakseyeu’nun çocuklarından biri de babasının öldürüldüğünü teyit etti.