Rusya'nın ABD büyükelçisi: "Washington'un yeni yaptırımları Ukrayna ile müzakere yapmama sinyali veriyor"

ABD yetkilileri tarafından gelen açıklamada, Rus menşeli alüminyum, bakır ve nikel ithalatına yasak getirildiği bildirildi.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Washington'un Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarının Ukrayna ile müzakerelere girilmemesi yönünde açık bir sinyal olarak gönderildiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Antonov, yeni yaptırımların, ön cephede kayıplara yol açsa bile Kiev'in herhangi bir müzakereye girmemesi yönünde bir işaret olduğunu söyledi.

Beyaz Saray yetkilileri, Rusya'dan alüminyum, bakır ve nikel ithalatını yasakladı.

ABD ve İngiltere, Rus menşeli alüminyum, bakır ve nikelin küresel metal borsalarında ve tezgah üstü türev işlemlerde kullanımını da kısıtladı.

Sonuç olarak, Londra Metal Borsası ve Chicago Ticaret Borsası artık alüminyum, bakır ve nikel stoklarını Rusya'dan temin edemeyecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov 12 Nisan günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu doğruladığını ve iptal edilen 2022 barış anlaşmasını müzakerelerin yeniden başlatılmasının temeli olarak gördüğünü söyledi.