Rusya Ermenistan'a çağrıda bulundu: "AB ve ABD'nin sizi kandırmasına izin vermeyin"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı'nın Ermenistan'ı Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) ayrılmaya ikna etmeye çalıştığını belirtti. Moskova hükümeti, Erivan'a AB ve ABD'nin geçici vaatlerle kendilerini kandırmasına izin vermemesi çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'nın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ABD ve AB temsilcileri arasındaki görüşmeyi, 'kolektif Batı'nın Güney Kafkasya'yı jeopolitik bir çatışmaya sürüklemeye yönelik yeni bir girişimi olarak gördüğü kaydedildi.

Açıklamada, dış güçlerin bu bölgenin içişlerine müdahalesinin güvenlik alanında olumsuz sonuçlara yol açabileceği belirtilirken, Batı'nın Ermenistan'ı Güney Kafkasya'daki planlarını hayata geçirmek için bir araç haline getirmeyi amaçladığı ifade edildi.

AB tarafından açıklanan destek sözlerinin, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) kapsamında Moskova ile iş birliğinden elde edilen 'milyarlarca dolar' faydalarla karşılaştırılamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Rusya'nın Ermenistan ile ilişkileri daha da geliştirmeye kararlı olduğu kaydedildi.

Brüksel ve Washington'un Erivan'a Rusya ile var olan anlaşmaların uygulanmasını askıya alması için baskı yaptıkları vurgulanırken, Rusya'nın Azerbaycan ile Ermenistan arasında uzun zamandır beklenen barışın sağlanmasına mümkün olan her şekilde yardım etmeye hazır olduğu aktarıldı.