Rusya ve Hindistan arasında vizesiz seyahat dönemi başlıyor

Rusya İktisadi Kalkınma Bakan Yardımcısı Dmitriy Vahrukov, ülkesinin Çin ve İran ile vizesiz seyahat anlaşmasının 2024 yılı içerisinde Hindistan ile de imzalanacağını duyurdu.

RİA Novosti haber ajansının aktardığına göre Bakan Vahrukov, düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili olarak çalışmalara başladıklarını ancak biraz zamana ihtiyacı olduklarını söyledi.

Daha önce ikili hükümetler arasında yapılan anlaşmaya göre, Rusya ile Çin arasında grup halinde vizesiz turist seyahatleri 1 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. Bu uygulama aynı zamanda İran için de geçerli.

Anlaşma kapsamında elektronik vize başvuru formunun kolaylaştırılmasının yanında vize seyahati uygulamasının geçerli olduğu ülke listesinin genişletilmesinin gündemde olduğunu belirten Vahrukov, “Bu yıl için kendimize kilit bir gösterge ve kilit bir ülke belirledik ve bu ülke de Hindistan oldu” ifadelerini kullandı.

Vahrukov, 2023 yılında Rusya’da 55 ülkenin vatandaşları tarafından kullanılabilecek elektronik vize sisteminin başlatıldığını hatırlattı.

St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda açıklamalarda bulunan İktisadi Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, Rus tarafının Kuveyt, Umman, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Malezya gibi ülkelere turist vizelerinin tamamen iptal edilmesine yönelik teklifler gönderdiğini belirtmişti.