Polonya Savunma Bakanından Rusya açıklaması: "Tüm senaryoları değerlendiriyoruz"

Polonya Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, dünyanın farklı bölgelerinde dile getirilen askeri tehditleri ciddiye aldıklarını ve Rusya’nın ülkelerine bir saldırı hazırlığında olabileceğini söyledi.

Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Super Express gazetesine açıklamalarda bulundu.

Kamysz, Rusya’nın Polonya’ya saldırı hazırlığı konusunda gelen bir soruya, “Tüm senaryoları değerlendiriyorum. En çok da en kötü senaryoları ciddiye alıyorum. Bunlar boşa dil dökme değil. Dünya genelinde kötü senaryolara hazır olmalıyız. Bu sadece Ukrayna için değil aynı zamanda Karadeniz ve Pasifik için de böyle” dedi.

Savaş hazırlıklarına başladıklarını ve gerekli önlemleri alacaklarını belirten Kamsyz, “Bu nedenle denetimler yapıyoruz, analiz ediyoruz ve silah eksikliğini gideriyoruz. Büyük alımlar çok önemli, ama askerlerin kişisel donanımı benim için bir o kadar önemli” şeklinde konuştu.

Polonyalı bakan, son Brüksel ziyaretinin ardından, 2024-2025 yıllarında Polonyalı askeri birliklerin Avrupa Birliği’nin acil müdahale güçlerinin oluşumuna katılmaya hazır olacağını vurguladı.

Rusya, NATO’nun çatışma aradığını ve kendileri için bir tehdit olduğunu belirtiyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ittifakın doğuya genişlemeye devam etmesinin Avrupa’yı daha güvenli bir yer yapmayacağını ifade ediyor.

Peskov, Rusya’nın hiçbir ülke için tehdit oluşturmayacağını ancak bölgedeki çıkarları için tehdit oluşturan eylemlere de sessiz kalamayacaklarını söylüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ile eşit haklar çerçevesinde diyaloglara açık olduklarını ancak Batı’nın Avrupa’yı askerileştirme politikasından vazgeçmesi gerektiğini açıkladı.