Vladimir Putin'den Narendra Modi'ye kutlama mesajı: "Moskova ve Yeni Delhi ayrıcalıklı bir ilişkiye sahip"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye ülkesinin cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı gönderdi. Putin ayrıca Moskova ve Yeni Delhi arasında stratejik ortaklığın devam etmesi dileklerinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Telegram hesabından paylaştığı mesajda, “Ülkelerimiz arasındaki ayrıcalıklı stratejik ortaklığa değer veriyoruz. Ortak çabalarımızla Rusya ile Hindistan arasındaki yapıcı işbirliğini her alanda sistematik olarak artırmaya devam edeceğimizden eminim” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca, “Bu, hem bölgesel hem de küresel anlamda güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesiyle uyumlu olduğu için dost halklarımızın çıkarlarını tam olarak karşılamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan’ın sosyo-ekonomik alanda yakaladığı başarının yanında teknoloji alanında da büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Putin, Hindistan’ın uluslararası arenada önemli bir konumda olduğunu ve uluslararası meselelerin çözümünde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı.

26 Ocak’ı Hindistan, 1950 yılında anayasanın yürürlüğe girmesi dolayısıyla Cumhuriyet’in kuruluşu olarak görüyor ve milli bayram olarak kutluyor.