Pakistan'da seçim öncesi milletvekilinin ofisine bombalı saldırı düzenlendi

Pakistan’ın Belucistan şehrinde 8 Şubat Perşembe günü yapılacak seçimler öncesi, bağımsız milletvekili adayı Asfandiyar Han Kakar’ın ofisine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 26 kişi hayatını kaybederken 30’dan fazla kişi yaralandı.

Geo News haber kanalının paylaştığı habere göre, Belucistan’ın Pişin bölgesinde bağımsız milletevekili adayı Asfandiyar Han Kakar’ın ofisine bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği, 30’dan fazla kişinin de yaranlandığı belirtildi. Saldırının gerçekleştirildiği sırada milletvekili Kakar’ın ofisinde olmadığı açıklandı.

Pakistan'da 8 Şubat Perşembe günü yapılacak genel seçim ve eyalet seçimleri öncesi Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerindeki terör olaylarında artış yaşanıyor.

Hayber Pahtunhva eyaletinin Bajaur bölgesinde 31 Ocak'ta eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ile bağlantılı bağımsız milletvekili adayı Rehan Zeb Han’a da silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Rehan Zeb Han hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Belucistan eyaletinin Çaman bölgesinde ise Ulusal Halk Partisi (ANP) üyesi bir siyasetçi, Seçim Komisyonu ofisinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.