NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlanmalı"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin Ukrayna'ya sağladığı mühimmatın yeterli gelmediğini belirterek, daha fazlasını yapmaları çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO karargahında İttifak'ın 2023 faaliyet raporuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

AA'nın aktardığına göre, Ukrayna'nın cesaretinin değil mühimmatının azaldığını ifade eden Stoltenberg, "NATO müttefikleri, Ukrayna'ya yeterli mühimmat sağlamıyor. Bunun savaş sahasına sonuçları her gün yansıyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg sözlerinin devamında, "Bu nedenle müttefiklerin, Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlamak ve harekete geçmek için gerekli kararları alması acil bir ihtiyaçtır. Bu, benim tüm başkentlere mesajımdır" şeklinde konuştu.

Hem ABD hem Kanada hem de Avrupa'nın daha fazlasını yapmaları gerektiğini söyleyen Stoltenberg, "Ukrayna'ya ihtiyaç duyduklarını sağlayabilecek ekonomiye sahibiz. Bu, kararların alınması ve U krayna'ya desteğin önceliklendirilmesi konusu da siyasi irade meselesidir. Bu nedenle savunma sanayisine daha fazla yatırım yapılması yönünde kararlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

AA