FSB Şefi Bortnikov: "DAEŞ saldırıda Batılı istihbarat servislerinden destek aldı"

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, Birleşik Krallık ve Ukrayna’nın olduğunu öne sürdü.

FSB Şefi Alexander Bortnikov, yaptığı açıklamalarda tutuklanan saldırganların “radikal dinci” olduklarını belirtti ve Batılı istihbarat ajanslarının da saldırıda bir payı olabileceğini söyledi.

Konuşmasında detaylı bilgi vermeyen Bortnikov, “Eylemi radikal İslamcıların hazırladığına, Batılı özel servislerin destek verdiğine ve Ukrayna özel servislerinin eylemde doğrudan rol oynadığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabirlerin Kiev, Washington ve Londra’nın saldırıyla ilgili olup olmadığıyla ilgili sorularına yanıt veren FSB Şefi, “Durumun bu olduğunu düşünüyoruz. Her halükarda elimizdeki duruma bakarak konuşuyoruz. Bu genel bir bilgi” dedi.

Rusya Devlet Güvenlik Konseyi Şefi Nikolai Patrushev de SHOT haber kanalına verdiği röportajda olayda Ukrayna’nın payı olduğunu söylemişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin başdanışmanı Mykhailo Podolyak, “Yalanlar resmi olarak Patrushev ve ardından FSB Başkanı Bortnikov tarafından yayılıyor” açıklamasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, X'te yaptığı paylaşımda, “Rusya'nın Crocus Belediye Binası saldırısıyla ilgili olarak Batı ve Ukrayna hakkındaki iddiaları tamamen saçmalıktır” ifadelerine yer verdi.