Rusya'da anma günü: Bayraklar yarıya indi, çiçekler bırakıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Crocus City Hall terör saldırısının kurbanları için anma günü olarak ilan edilen 24 Mart’ta anma törenleri gerçekleşti.

133 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının anma gününde ülkede bayraklar yarıya indirildi.

Halk, Moskova’da saldırının gerçekleştiği Crocus Sahnesi’ne çiçekler bıraktı. Çiçek bırakmaya gelen bir vatandaş olan Milena, The Moscow Times’a verdiği röportajda “Mağdurlar için çok üzgünüm, bütün bu olanlar çok korkunç. Bunun yanı başınızda gerçekleştiğini fark etmek çok korkunç. Evdeydim ve bu trajedinin nasıl geliştiğini hayal ettim, tıpkı bir kabus gibiydi” dedi.

Voronezh şehrinde de çiçeklerin bırakıldığı ve mumların yakıldığı bir anma töreni gerçekleştirildi. Voronezh oblastı Valisi Alexander Gusev, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada kurbanların ailelerine “Bütün ülke gibi biz de sizin yanınızdayız” mesajını iletti.

Saldırı sırasında gösteri alanında bulunan Marina Trushkina, sosyal medya uygulaması VKontakte’de yaptığı paylaşımda “Neredeyse vestiyer kapısında eziliyordum. Yarım saatten fazla koştuk... Bu süre zarfında herhangi bir görevli görmedik veya duymadık. Genel olarak kendi başımıza dışarı çıktık. Bugün ikinci doğum günüm. Hayattayım” ifadelerine yer verdi.

Saldırının mağdurları ve ailelerine küresel ölçekte başsağlığı ve destek mesajları geldi. BAE’nin Dubai kentinde yer alan dünyanın en yüksek binası Burc Halife’de Rus bayrağının renkleri yansıtıldı ve binanın yüzünde İngilizce ve Arapça “Birleşik Arap Emirlikleri Rusya’yı destekliyor” cümlesi yer aldı.

Burc Halife binasına ek olarak Halife Üniversitesi ve ADNOC petrol şirketi binası gibi yapılar da Rus bayrağının renkleri ile donatıldı.