İsveç Başbakanı Ulf Kristerrson Budapeşte'ye gidiyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Macaristan parlamentosunun 26 Şubat Pazartesi günü İsveç’in NATO üyeliği için yapılacak oylama nedeniyle 23 Şubat Cuma günü Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmek üzere Budapeşte’ye gidiyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’u ağırlamanın kendisi için bir zevk olacağını söyledi.

Orban, “Macaristan ile İsveç arasındaki savunma ve güvenlik politikası işbirliğinin nasıl güçlendirileceğini, Macaristan’ın Avrupa Konseyi Başkanlığı ve AB’nin Stratejik Gündemi planlarımızı tartışmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu ziyaret, Viktor Orban’ın İsveç Başbakanı Kristersson’a yaptığı davet üzerine gerçekleşecek. Her iki lider de görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Fidesz meclis grubu lideri Mate Kocsis, sosyal medya platformu X hesabından Macaristan Parlamento Başkanı Laszlo Köver’e hitaben bir mektup yayınladı ve İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunu 26 Şubat Pazartesi günü gündeme getirmesini talep etti.

Yayınladığı mektupta Kocsis, Fidesz meclis grubunun kararı onaylamaya olumlu baktığını belirtti.

Fidesz parlamentoda büyük bir çoğunluğa sahip ve Fidesz grubunun kararı onaylaması durumunda İsveç’in NATO üyeliği konusunun artık kesinleşmesi bekleniyor.