ABD'yi protesto etmek amacıyla yaşamına son vermişti: ABD askerinin ismi Filistin'de bir sokağa verildi

Batı Şeria’da bulunan Eriha şehrinde, İsrail’in Gazze’ye insanlık dışı saldırılarını protesto etmek amacıyla kendini yakan ABD askerinin ismi bir yola verildi.

Eriha Belediye Başkanı, 10 Mart Pazar günü topluluk önünde yaptığı konuşmada, Aaron Bushnell Sokağı'nın yeni tabelasının açılışını gerçekleştirdi.

ABD Hava Kuvvetlerinde görev yapan Aaron Bushnell, ABD’nin Gazze’de devam eden savaşta müttefiki İsrail’e verdiği desteği protesto etmek amacıyla Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vermiş ve hayatını kaybetmişti.

Eriha Belediye Başkanı Abdul Kerim Sidr, Bushnell’in Filistin halkı için hayatını feda ettiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Biz onu tanımıyorduk, o da bizi tanımıyordu. Aramızda hiçbir sosyal, ekonomik ya da siyasi bağ yoktu. Paylaştığımız tek şey özgürlük aşkı ve Gazze'ye yönelik bu saldırılara karşı durma arzusudur.

ABD, en yakın müttefiklerinden biri olan İsrail’e, 7 Ekim 2023’te başlayan kara saldırılarından bu yana mali destek veriyor. 

Bölgede görev yapan sağlık yetkilileri, İsrail'in kara harekatının başlamasından bu yana geçen 4 buçuk ay içinde 30 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümü yerle bir oldu ve yüz binlerce kişi açlıktan ölmenin eşiğine geldi. 

Çatışmalar uzadıkça müttefikini daha fazla eleştirmeye başlayan ABD, Ramazan geldiğinde yeni bir ateşkes umduğunu vurguladı ancak ateşkese dair somut herhangi bir adım henüz atılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden ise 10 Mart Pazar günü MSNBC'de yayınlanan bir röportajda,  Benjamin Netanyahu'ya ilişkin bugüne kadarki en sert eleştirisini yönelterek İsrail Başbakanı'nın "masum hayatlara" karşı kayıtsızlığının "İsrail'e yardım etmekten çok zarar verdiğini" belirtmişti.

Biden, Refah'a yapılacak bir kara harekatının kırmızı çizgiyi aşacağını söylese de "İsrail'i asla yalnız bırakmayacağını" sözlerine eklemişti.