Meloni, taşıyıcı anneliğe karşı daha katı yasaklar getirmeyi hedefliyor

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 12 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada taşıyıcı anneliğin bebeklere "süpermarket ürünü" muamelesi yapan "insanlık dışı" bir uygulama olduğunu söyledi.

Roma'daki bir etkinlikte konuşan Meloni, “Kimse beni rahmini kiralamanın bir özgürlük eylemi olduğuna ikna edemez, kimse beni çocukları bir süpermarkette reçetesiz satılan bir ürün olarak görmenin bir sevgi eylemi olduğuna ikna edemez. Rahim kiralama uygulamasının hala insanlık dışı olduğunu düşünüyorum ve bunu evrensel bir suç haline getiren yasa teklifini destekliyorum” açıklamasında bulundu.

İtalya'da yasa dışı konumda olan taşıyıcı annelik yoluyla ebeveynlik, hapis ve para cezasıyla cezalandırılıyor.

Giorgia Meloni'nin sağcı koalisyonu, muhafazakar gündeminin bir parçası olarak bu uygulamaya daha da katı bir yasak getirme sözü verdi.

Meloni, parlamentoyu bu amaçla yurt dışına gidenlerin yargılanması için bir yasa tasarısı kabul etmeye çağırdı.

İtalyan parlamentosu, Meloni'nin İtalya'nın Kardeşleri partisi tarafından hazırlanan ve İtalyanların Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi taşıyıcı anneliğin yasal olduğu ülkelerde bebek sahibi olmalarını yasaklayan bir yasa tasarısını görüşüyor.

Parlamentonun at kamarası tarafından onaylanan yasa teklifi Senato tarafından gündeme alındı.

Eski Dışişleri Bakanı Emma Bonino, bu hafta Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte "Bu mesele evrensel bir yasaklamayla değil, söz konusu hakları dengeleyen bir düzenlemeyle ele alınmalıdır" ifadelerini kullandı.