İsrail Nuseyrat'ı vurdu: 200'den fazla kişi hayatını kaybederken 400'ü aşkın Filistinli yararlandı

Filistin, İsrail güçlerinin 8 Haziran Cumartesi günü Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampında gerçekleştirdiği “katliamı” görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplanmasını talep etti.

Filistin Haber Ajansı Wafa'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistin'in Birleşmiş Milletler elçisine, İsrail güçlerinin Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği katliamın yansımalarını görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyi'nden acil bir oturum talep etmesi" talimatını verdi

Abbas'ın açıklamaları, İsrail'in Nuseyrat mülteci kampına ve Gazze Şeridi'ndeki diğer bölgelere yönelik ağır bombardımanı ve ani saldırısı sonucunda en az 274 kişinin ölmesi ve 400'den fazla kişinin yaralanmasının ardından geldi.

Ajans, Mahmumd Abbas'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin acil durum oturumunu toplamak için ilgili Arap ve uluslararası taraflarla yoğun temaslarda bulunduğunu aktardı.

Abbas Gazze'de ve Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'da yaşanan insani felaketi durdurmak için uluslararası müdahaleye duyulan acil ihtiyacı vurguladı ve İsrail'in tüm uluslararası meşruiyet kararlarını ve uluslararası hukuku ihlal eden suçlar işlemek için uluslararası sessizliği ve ABD desteğini istismar etmeye devam ettiğine dikkat çekti.

İsrail, saldırılar sırasında 4 rehineyi kurtardığını açıkladı. Kassam Tugayları'nın lideri Ebu Ubeyde, 4 rehinenin kurtarıldığı operasyonda birkaç rehinenin öldüğünü ifade etti.

Görgü tanıklarına göre, İsrail askeri araçları, kampın geniş alanlarını hedef alan ağır topçu bombardımanıyla eş zamanlı olarak, beklenmedik bir şekilde Nuseyrat kampının doğu ve kuzeybatısındaki bölgelere ilerledi.