Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Kiev'e yardımlar da devam ediyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Madrid yönetimi, 20 adet Leopard 2A4 tankı Kiev’e göndermeye hazırlanıyor.

İspanya Bakanlıklar Arası Savunma Malzemeleri ve Çift Amaçlı Teknolojiler Ticaret ve Kontrol Kurulu, daha önce Ukrayna’ya gönderilen 10 Leopard tankına ek olarak 20 adet tank daha gönderme kararı aldı.

Savunma ve güvenlik odaklı haberler içeren Infodefensa’nın paylaştığı bilgilere göre, Mart 2023-Şubat 2024 arasında Ukrayna’ya toplam 190 milyon euro değerinde askeri ihracat gerçekleştirildiği bildirildi. 

Yardım kapsamında ise Ukrayna’ya gece görüşü cihazları, radyolar, İHA’LAR, silah kontrol ve güdüm sistemleri ve 10 adet Leopard 2A4 tankı teslim edildi.

ABD merkezli Military Watch dergisi, Ukrayna ordusunun Batı’dan aldığı Alman yapımı Leopard 2 tanklarının büyük bir bölümünü Rus ordusu ile yaşanan çatışmalarda kaybettiğini paylaşmıştı.

Foreign Affairs ise Ukrayna’nın Leopard 2 tanklarına gereken bakımı sağlayamadığı için savaş alanında büyük sorun yaşadığını vurgulamıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2024 yılının başından bu yana toplamda 9 adet Abrams ve Leopard tankının imha edildiğini açıklamıştı.