Afganistan'da Kandahar Bankasına düzenlenen intihar saldırısını IŞİD üstlendi

Afganistan’da Taliban yönetimi, Kandahar Bankası’na düzenlenen intihar saldırısını IŞİD’in üstlendiğini duyurdu.

Afganistan’da Taliban hükümeti, 21 Mart Perşembe günü şehir merkezinde bulunan Kandahar Bankası’na intihar saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı. 22 Mart Cuma günü yapılan açıklamada, saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ve Taliban’ın hedef alındığı belirtildi.

IŞİD’in haber ajansı Amaq’ın paylaştığı bilgilere göre, saldırganın Taliban üyelerinden oluşan kalabalığın içerisine girerek intihar kemerini patlattığı bildirildi.

Bu yıl Afganistan'da meydana gelen en büyük patlama olduğu belirtilen patlama, Afgan hükümet çalışanlarının maaşlarını almak için sıraya girdiği Kandahar Bankası’nda meydana geldi.

Bölgenin en büyük hastanesi olan Mirwais hastanesinden bir doktor, isminin gizli kalması kaydıyla BBC'ye konuştu ve patlama nedeniyle şu ana kadar 21 ölü ve en az 50 yaralı olduğunu söyledi.

Taliban'ın 2021'de yabancı güçlerin geri çekilmesiyle kontrolü tamamen ele geçirmesinden bu yana Afganistan'daki genel güvenlik durumu iyileşirken, ülkede her yıl onlarca bombalama ve intihar saldırısı yaşanmaya devam ediyor.