Rishi Sunak, Almanya'ya ziyaret düzenliyor: Gündemde savunma ve enerji bulunuyor

Birleşik Krallık Devlet Başkanı Rishi Sunak, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile uzun zaman üzerine 24 Nisan'da bir araya geliyor. Görüşmede iki ülkenin savunma ilişkilerinin derinleşmesi ana gündem maddesini oluşturacak.

Londra hükümetine göre toplantıdan sonra Uzaktan Kumandalı Howitzer 155mm Tekerlekli Ağır Silah Sistemleri (RCH 155) üretimine ilişkin planların ve enerji yatırımlarına yönelik açıklamalar yapılacak.

Alman enerji şirketi RWE’nin 2020’li yılların sonuna kadar Britanya’ya 8 milyar avroluk bir yatırımda bulunması beklenirken E.ON Enerji de önümüzdeki 5 yılda 1 milyar avronun üzerinde bir yatırım yapacağı aktarıldı.

Sunak, bir açıklamasında “Birleşik Krallık ve Almanya Avrupa’nın en etkin güçleri. Konu Rusya’nın saldırılarına karşı direnmek de olsa ekonomik ya da teknolojik gelişmeleri göğüslemek de olsa birlikte daha güçlüyüz. Dünyanın içinde bulunduğu bu tehlikeli dönemde, hem ülkemizde hem de kıtamızda güvenlik ve refahı korumak için yan yana durmaktayız” ifadeleri yer aldı.

Sunak, başbakan olduğu Ekim 2022’den beri Almanya’ya ziyaret gerçekleştirmemişti.