Hindistan'da casus olduğundan şüphelenilen güvercin serbest bırakıldı

Hindistan’ın Mumbai kentinde yakalanan ve “Çin ajanı” olduğundan şüphelenilen bir güvercin, polisler tarafından 8 ay tutulduktan sonra yabana geri salındı.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Mumbai yakınlarında bir limanda bacağında iki halka ve Çince olduğu anlaşılan sözcüklerle yakalanan güvercinin Pekin için casusluk işlerinde kullanıldığı düşünülmüş ve kuş Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hayvan Hastanesi’ne sevk edilmişti.

8 aylık tutukluluk süresinin ardından güvercinin açık denizlerde yarıştırılan bir kuş olduğu ve Tayvan’dan kaçarak Hindistan’a ulaştığı anlaşıldı.

Polis, yanlış anlaşılmanın ortaya çıkmasının ardından aklanan güvercinin Mumbai Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği’ne transferine onay verdi. Güvercin, burada veterinerler tarafından serbest bırakıldı.

Hindistan’da bu olay öncesinde de güvercinlerin casusluk şüphesiyle yakalandığına tanıklık edilmişti. Bunlar arasında 2020 yılında kaçarak tartışmalı bölge Keşmir’e geçen Pakistanlı bir balıkçıya ait bir güvercin ile 2016’da Başbakan Narendra Modi’ye yönelik tehdit mesajları taşıyan bir güvercin yer aldı.