Hindistan askeri uzay sektörüne yatırımlarını arttıracak

Defense News’taki bir habere göre Hindistan, yabancı teçhizata olan bağımlılığını azaltmak için önümüzdeki yıllarda uzay harcamalarına 3 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

DEFSAT konferansında konuşan General Anil Chauhan, Hindistan’ın askeri uzay sektörüne daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulundu ve hükümetin halihazırda 5 kontratı ihale ettiğini, 4 adedin de imzalanma aşamasında olduğunu aktardı.

General, bu ihalelere ek olarak sektöre 3 milyar dolarlık yatırım yapılacağını da belirterek “Özel sektörün bu fırsatı değerlendirmesi için doğru bir zaman. Liderliğimiz ulus için uzay keşfi de dahil olmak üzere büyük hedefler tasarlamaktadır” açıklamasında bulundu.

Ordunun navigasyon, keşif, gözetleme için yabancı uydulara bağlı kalamayacağını belirten Genelkurmay Başkanı Chauhan, “Yakın gelecekte talep üzerine fırlatma kabiliyetlerine de yatırım yapmalıyız. Ulusal ISR, PNT ve iletişim gereksinimleri arttıkça, bu durum uzayda yörüngede bulunan Hint uydularının sayısını da arttıracak, bu belirli varlıkların güvenliğini sağlama ihtiyacını doğuracak ve bu da uzayda durumsal farkındalığı gerektirecektir” dedi.

Hindistan’ın uzay güvenliği ve üstünlük çabalarına yatırım yapması, Defense News’e yazan Gordon Arthur tarafından aralarında sınır anlaşmazlığı bulunan Çin ile bir uzay yarışının başladığına işaret ediyor.

Arthur’un konuştuğu uzmanlar, Çin’in dünyadaki en gelişmiş askeri uydu filolarından birine sahip olduğunu aktardı.