Marine Le Pen: "Macron önce ülkeyi kaosa sürükledi şimdi ise savaşa sürüklüyor"

Ulusal Birlik Partisi (RN), eski lideri ve bir önceki Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkeyi önce kaosa sürüklediği ancak şimdi ise direkt olarak savaşa sürüklediğini söyledi.

Marine Le Pen, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar Emmanuel Macron'un bizi kaosa sürüklediğini biliyorduk, dün geceden beri ise artık bizi savaşa sürüklemek istediğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkenin savaşa sürüklenme durumu hakkında sakin bir şekilde konuştuğunu ve bunu sandalyeden kalkmaktan daha zahmetli bir iş olarak görmediğini vurgulayan Marine Le Pen, “Fransız halkının hayatıyla böylesine ilgisiz bir şekilde oynamak akıl almaz bir şeydir” değerlendirmesinde bulundu.

Macron daha önce France 2 TV kanalında yaptığı açıklamada, Fransa’nın Rusya tarafından gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşılık vermeye ve “Rusya’nın asla kazanamayacağını garanti edecek kararlar almaya” hazır durumda olduğunu belirtmişti.